Tisdagen den 30 juli - Rättviksparken - Classic Car Week Way of Life - Classic Car Week
23300
single,single-portfolio_page,postid-23300,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Tisdagen den 30 juli – Rättviksparken – Classic Car Week Way of Life

Välkomna till Classic Car Week Way of Life!

Preliminärt schema för dagen:

Uppbyggd miljö från 50- 60-talet inne i parken Elbilar till barnen. Knallar inom tema ”livsstil”. Evenemanget är sponsrat av Leksands Sparbank som bjuder på entrén till alla besökare.
KL 12.00 – Caféet öppnar (Classic Beer Bar)
Kl 12.00 Konferencier (Annika Ljungberg och Katarina Larke Skedung)) hälsar välkommen och berättar om dagen från stora scenen.
De tävlande som är på plats rör sig bland publiken.

Kl 12.30 Presentation av vår miljötävling – bästa fossilfria konvertering av veteranfordon
Kl 13.00 Dansuppvisning Mora dansklubb

Kl 13.45 Presentation av vår miljötävling – bästa fossilfria konvertering av veteranfordon.

Presentation av de tävlande
Kl 14.00 Modevisning av nya kläder i huvudsak representerade av säljare på plats.
Kl 14.30 Modevisning vintage.

Kl 15.00 Presentation av finalisterna i Miss CCW 2019. Stora scenen. Finns möjlighet att publikrösta på sin favorit!
Kl 15.30 Presentation av finalisterna i CCW Family 2019. Stora scenen. Finns möjlighet att publikrösta på sina favoriter!
Domarna överlägger.
Kl 16.15 ca. Vinnarna koras… 1-3 plats i varje klass, samt Publikens val. Två publikvinnare: Bästa retro bland besökarna. En slumpvis ur publiken som röstat. Miljöpriset.

Kl 16.30 Häxan Knas kommer för att träffa alla barn
Efter firandet av vinnarna och häxan Knas… Konferencier tackar för dagen och informerar om fortsättningen på kvällen
Kl 18.00 Auktion på Nostalgiprylar

Miss Taga gör gästspel under dagen.

Annika Ljungberg Häxan Knas Miss Taga1 RP Auktion

Här kommer alla tävlande:

Tävlande nummer 1 Miss CCW,

Isabelle hamberg heter jag eller Miss BellaDeBell :)

Såg förra året att ccw har börjat med denna tävlingen vilken jag tycker är helt underbart kul! Så det är första gången jag säker och hoppas att få chansen till en final plats!

Är själv en energisk 27 åring som är här ifrån Dalarna. Jobbar som undersköterska och jobbar extra som personlig assistent. På min fritid spenderar jag tiden i stallet och på gymmet. Och varför jag har fastat i den sköna 50 talet är för dess musik, dans, och självklart kläderna som gör att man sticker ut lite extra i mängden. :)
Hälsningar Isabelle Hamberg

visningsbild

Tävlande nummer 2 Miss CCW 2019

Jag heter Madeleine, är 60+ och tycker det skulle vara väldigt roligt att få delta i miss classic car week. Om det är intressant att ha med en gammal värmlandstös i detta trevliga arrangemang. Vi var i parken som åskådare i fjol.

När jag och min man fyllde 50 år köpte vi vår första amerikanare, en oldsmobile 98 cab 1967 års modell, som maken gjorde i ordning till bruksskick. Det var första året vi åkte till Rättvik och classic car week. Därefter har vi varit där varje år.
Min man Jan gillar utmaningar och har ett enormt tålamod när det gäller gamla bilar. Så några år senare köpte vi en Mustang cab 1965 års modell, i delar. Den blev riktigt fin när han var klar med den, men vi trivdes aldrig med att åka långt i den, tex till Rättvik. Vi var ju bortskämda med åkkomforten i Oldsmobilen. Vår dröm var att köpa en 50 talare. Så för några år sedan hittade vi vår drömbil en Buick Roadmaster cab 1958. Även den köpte vi i delar och Jan la ner sin själ i renoveringen. För tre år sedan blev den klar och jag skulle köra den i Classic Lady tillsammans med mina väninnor. Tyvärr fick vi motorhaveri så vi hann inte i mål i tid. Men vi hade en toppenrolig tur så länge det varade, och blev mycket uppmärksammade av publik och även media. Vi var med i lokaltidningen. För två år sedan ville vi ha revansch. Vi fyllde 60 år alla 4 och laddade verkligen för evenemanget. Tyvärr hade vi inte vädret med oss det året. Men vi fick verkligen revansch eftersom vi vann 3:e pris i performance. Förra året köpte vi en husvagn SMV 1969. Vi hjälptes åt att totalrenovera den och lackade den i samma färger som Buicken. Sedan har jag sprungit på loppisar, sytt inredningsdetaljer och pimpat den invändigt i 50-60 talsstil. Förra sommaren vann vi flera priser med ekipaget. Vi åker på träffar i Värmland och Dalarna så ofta vi kan och jag klär mig alltid tidsenligt till bilen, nu i 50-tal, tidigare 60-tal. Vi har dessutom inrett ett rum i vårt hus i 50-talsstil.
Jag är en pigg, levnadsglad och social person med många intressen. Jag älskar verkligen vår-sommar-höst med nostalgilivet
att åka amerikanare, träffa nya och gamla vänner med samma intresse. Att klä mig tidsenligt och att hitta nya saker att pimpa vårt ekipage med mm mm. Jag gillar att hålla kroppen igång på många sätt och har nyligen gjort Tjejklassikern. Jag gillar vintern också. Just nu tränar jag för Kortvasan. Dans är också ett stort intresse, vilket jag gjort hela livet. Jag fick 10 poäng på dansen i Classic Lady båda gångerna vi körde. Sen gillar jag förstås min fina familj. Jag har tre vuxna döttrar, ett barnbarn på 6 mån och min älskade gubbe.
Ha det gott!
Madeleine Karlsson Svensc

Visningsbild1

Tävlande nummer 3 Miss CCW 2019

Mitt namn är Sara Ollas och är 30 år. Jag bor i Älvdalen med min familj sambo och två barn. Till vardags arbetar jag på bilprovningen i Mora, tycker det är jätteroligt.
I grund och botten är jag uppvuxen i Rättvik, mina föräldrar bor kvar och mina två bröder.
Mitt största intresse är min Ford galaxie 63a som jag ägt i fyra år nu. Den står mig otroligt varmt om hjärtat. Har ett genuint brinnande intresse för gamla bilar, älskar livsstilen och känslan. Det började intressera mig tidigt, mycket säkerligen för familjen äger amerikanare. Kan nog säga att jag är så gott som uppvuxen med livet i jänkare och jag älskar det.
Försöker hinna vara ute på träffar under sommaren och få möta härliga människor och tjusiga bilar.
Det var lite information om mig.
Mvh Sara

visningsbild2

Tävlande nummer 4 Miss CCW 2019

Jag heter Anna men mitt PinUp namn är Miss Annie May, jag är 27 år och kommer från Falun.
Jag va med och tävlade förra året och slutade på en 2:a plats, en helt fantastisk upplevelse! En så härlig dag på Rättviksparken vi hade.
I år söker jag inte bara för att det är otroligt kul att tävla, utanför att visa och fortsätta mitt driv att visa att man ska våga vara sig själv och att man är vacker oavsett kroppsform, och sjäkvklart för att ha roligt tillsammans med de andra pinglorna!
Lite annat om mig är att jag älskar att få köra gamla fina bilar, ha The Everly Brothers i högtalarna och fynda på loppisar. Har ännu ingen egen finbil men hoppas det finns en innom snar framtid. Jobbar i ett förskolekök, har en travhäst och älskar att vara på fotograferingar.
Hoppas vi ses i Rättvik! Och kom ihåg att du är fantastisk som du är! So keep on PinUpin! <3

visningsbild3

Tävlande nummer 5 i Miss CCW 2019

Jeg er ei jente på 27 år i fra Kristiansund i Norge. Selv har jeg ikke Amrikansk bil, men har vokst opp med en far som er veldig interesert. Selv liker jeg veldig godt 1957 chevy bel air, og Caddilac 1955 elderado cab. Bil interessen har vell smittet over, ellers intereserer jeg meg for dans. Jeg jobber som lærer på småtrinnet.

Mvh Tone Lise Follestad Iversen

visningsbild 5

Tävlande nummer 6 i Miss CCW 2019

Hej hopp!

Angelina Svensson heter jag och är en 26 år gammal Skånsk rockabella brud som flyttat till Markaryd som ligger i de Småländska skogarna! Där bor jag ihop med min kära sambo, två katter och diverse vilda djur utanför husknuten. Jag lever och andas rockabillykulturen, finns inget härligare än när våren kommer och bilarna rullas ut från vintervilan! Själv har jag en Volvo Amazon under renovering, och kör gärna sambons Pontiacer på cruisingar och träffar runt om i landet. Jag deltog i förra årets Miss Classic Car Week och blev sugen på att testa lyckan i att få ställa upp i tävlingen igen!

Stor kram
Miss Catalina Lee

64916452_2527818343908546_3698844380983984128_n

Tävlande nummer 7 i Miss CCW 2019

Jag är en lettisk tjej som kom i kontakt med 50-talsstilen när jag flyttade till Sverige och Västerås för 12 år sedan. Det jag gillar mest är Rockabilly/Pin-up klädstilen och musiken förutom alla fina bilar såklart.

Jag är mamma till tre barn. Vi älskar att åka på olika bilträffar som Västerås Summer Meet i vår Cadillac Cabriolet från 1957 där vi träffar alla fantastiska och likasinnade människor. Rockabilly/Pin-up kulturen har en stark prägel på hela min livsstil då jag brinner för färgstarka kläder, fina frisyrer och sminket som framhäver ögon och läppar.

Huset jag bor i har varit lanthandel, bensinstation och café med anor från 40-talet. Under senaste 6 åren har huset renoverats och delvis återfått sin gamla stil med inredning inspirerat från 50-talel där gamla nostalgiprylar som jukeboxar, flipperspel och coola neonskyltar från tiden är en självklarhet. Under senaste åren har vårt hem blivit en naturlig samlingspunkt för vänner och bekanta från hela Mälardalen som delar vårt intresse.

Baiba Åkerlind

visningsbild 6

Här kommer tävlande nummer 8 i Miss CCW.

Hej Jag är en timmerbilskörande pinuppa från de småländska skogarna, jag heter Tove Helgesson och älskar att få stå framför kameran. Jag kollade på er show förra året och skulle så gärna vilja vara med i år. Jag har varit på lite tävlingar innan och tycker det är skoj då man gärna finner nya vänner och kontakter.
På fritiden står jag gärna framför kameran eller mekar min veteranlastbil( scania vabis L80) och jag hänger gärna så klart med mina vänner. Jag är 28 år och bor med min sambo på vår gård.

Tove Helgesson

visningsbild8

Tävlande nr 9 i Miss CCW 2019

Förra året var jag tvungen att jobba, i år har jag nytt jobb och är ledig v31 

Marika här, eller kalla mig Fröken Maräng…

Jag bor i Vika utanför falun med min maine coon katt och vårt hem är fyllt av gammal kuriosa. Jag gillar gamla traktorer, bilar, loppisar och att samla på saker från 30-50 talet.
Drömmen är att få äga en hot rod och en tändkulemotor, men den dagen blir nog sann den också.
Jag tycker om fina frisyrer och klänningar men väskor är nog min stora passion. Brukar sälja vintagesaker på div marknader och det är jättekul att träffa nya likasinnade.

Nu håller jag tummarna att jag kommer med i er härliga tävling.
Kramis från Marika Aitto-oja
(P.s jag är 46 år)

visningsbild9

Tävlande nummer 10 i Miss CCW 2019

Jag skulle vilja få chansen att bli miss Classic Car Week 2019. Mitt namn är Sofia Kurek Fogestedt, är en gift 3 barn mamma från Gällinge i Halland. Är frisör men jobbar nu som anläggningsarbetare. För mig är en dag utan skratt och leenden inte en full dag.

Jag kallar mig för miss Sofi Q.
Jag har alltid älskat modet, skönheten och auran som -40, -50, -60 talet gav oss. Till vardags klär jag mig med mycket influenser av just dessa magiska årtal till att på somrarna gå all in när vi cruisar runt i vår Dodge Polara -68. För mig handlar pinup kulturen som jag är så förälskad i om kvinnlighet och självsäkerhet, om att älska sig själv. Sedan jag vågade ta steget förra året upp på en pinup tävlings scen har nya dörrar öppnats och jag tänker inte kliva ner.
Sofia

 

visningsbild10

I CCW Family 2019 har vi följande tävlande:

Finalister nummer 1
Hej mitt namn är Emmelie, Dalkulla på 25 år!
Jag kommer ifrån en by i Leksand som heter Djura. Bor och jobbar i Grycksbo!
Jag och min tvillingsyster fick syn på denna tävling och tänkte att det här måste vi söka till!
Classic Car Week är sommarens höjdpunkt!
Gillar retro stilen, hår smink och klänningar i massor! Och alla bilar såklart!
Hej mitt namn är Linnea! Jag kommer förstås också ifrån Djura i Leksands kommun men nu bor jag i Borlänge.
Jag och min tvillingsyster fick syn på denna tävling, och vi älskar ju Classic Car Week.
Sommar kvällar med schysst rockabilly musik, lukten av ”raggarbilar” och fullt med trevligt folk! där trivs vi som bäst! Att klä upp sig i rockabilly/retro klänningar tillhör!

37388624_1573415549453195_7094102958610055168_n

Finalister nummer 2.

Hej CCW. Här kommer fam. Lundgrens anmälan till tävlingen. Vi är mamma Jenny 42 år, pappa Patrick 48 år och Theo 10 år och bor i Gävle. Vi brinner för retro, gamla bilar och husvagnar. Vi har 2 veteranbilar. En Mercury 56 och en cheva pickis 52. Vi har dessutom renoverat 2 gamla husvagnar från grunden. 1 Carman från 64 och en Nagetusch från 61. Jättekul när vi som familj gör projekt ihop. Måste dock erkännas att vi är mer exalterade för detta än vår son. Men vi hoppas att det smittar av sig på honom också en dag. Vi brukar besöka CCW och det är en högtidsstund på året. Vi njuter av v. 31 i Rättvik. Bilar, trevliga människor och husvagnsliv kan inte bli mycket bättre. Att få vara del av ert fina arrangemang vore en ära och vi hoppas att vi kommer få höra av er framöver. Ha det gott mvh Jenny Patrick och Theo.

visningsbild familj1

Finalistfamilj nummer 3 – CCW Family 2019

Hej. Vi är 2 systrar Annica Andersson och Carina Erikstam som är intresserade av 50-60 talet och bilar. Har åkt Classic Lady i 17 år, och letar kläder, prylar mm. I original! Vi bor i Strängnäs och Rättvik. Vi älskar att leta efter orginalkläder och saker som vi kan använda på classic. Vore jätteroligt att få vara med i år också. Mvh. Annica och Carina

visningsbildfamilj3

Finalister nr 4

Mitt namn är Sofia Kurek Fogestedt, är en gift 3 barn mamma från Gällinge i Halland. Är frisör men jobbar nu som anläggningsarbetare. För mig är en dag utan skratt och leenden inte en full dag.

Jag vill passa på att anmäla hela min familj till Classic Car Week Family.
Vår familj består av mig och min man Jimmy Fogestedt 40 år, vi har alltid sedan vi träffats för 11 år sedan, varit på bilträffar och älskat atmosfären och musiken. Allt eftersom, har våra 3 barn trillat in. Neo strax 8 år, Casper 6 år och Novalie strax 2 år, och självklart våran hund Sally.
Dessa längtar till sommaren och då cruisingarna börjar. För oss är det en självklarhet att våra barn får växa upp inom denna underbara kultur.

visningsbildfamilj4

Finalister nr 5

Hej svejs! Vi är en glad liten familj bestående av pappa /bonuspappa Niclas, mamma Jennie, dotter Alicia och sonen Albin, Albin kan inte medverka i tävlingen då han tävlar gokart under sommaren.
Vi lever för rockabilly stil och bilar och det var så jag och Niclas träffades. Vi gifte oss på en bilträff 2011 och 2013 kom vår gemensamma dotter Alicia. Båda barnen verkar gå i våra fotspår med intresset. Alicia tävlar med mamma Jennie om vem som har flest rockabilly klänningar eller vem som har snyggast frisyr  pappa Niclas gillar muskelbilar men vi drömmer om en gemensam 50-tals bil i framtiden. Jag mamma Jennie älskar allt som har med pinupstil att göra, klänningar, skor, hår smink och hårblommor och brukar även tävla på pinuptävlingar. Vi vill stolt visa upp vår lilla familj och vår stil för detta är verkligen vårt liv  mvh familjen Karlsson

visningsbildfamilj5

Sista finalister i CCW Family 2019. Nr 6

Här kommer vår anmälan. Vi är en familj på 4 personer bestående av mamma Frida, pappa Emil, och två barn Lilly Mae 4 år och Nelly snart 3 år. Mamma Frida har varit med under Classic Car Week sen 10 års ålder och Emil började följa med när vi träffades för ca 8 år sedan. Vårt hem består av teak möbler och vackra 50 tals detaljer. Vi älskar allt som har med 50 talet att göra. Bilarna som står i garaget är två Cadillacs, en röd av 51 årsmodell och en svart limousine av 56 årsmodell. Barnen är biltokiga redan nu och blir så glada så fort dom får syn på en bil av äldre modell. Frida är också samlare av retrovagnar och retro kläder. Barnvagnar har jag ca 30 och kanske 20 dockvagnar. Kläder och klänningar har vi tappat räkningen för länge sen på. Vi älskar allt som har med Classic Car Week veckan att göra och såklart stämningen och alla människor runt om. Vi ställde också upp ifjol men kom då inte på nån placering men vi tyckte att det var så kul så vi tänkte varför inte testa i år igen. Vi håller tummarna och hoppas på att vi har tur och får vara med ett år till. 

visningsbild6

På vår Classic Car Week Way of Life har ni även möjlighet att träffa ett företag i Rättvik som arbetar med fordonsoptimeringar. En del av vinsterna med dessa optimeringar är att fordonen drar mindre bränsle och därför blir mindre skadliga för vår miljö.

VI är stolta över att presentera Fordonsoptimering som ny samarbetspartner.

Fordonsoptimering är ett lokalt företag i Rättvik som erbjuder fordonsoptimeringar för alla typer av fordon.
Vi har optimeringslösningar för bil, fyrhjuling, båt, vattenskoter, traktor, lastbil, husbil, skoter mm.
I vårt utbud har vi flera olika typer av lösningar. Oavsett om du är ute efter fler hästar under huven, billigare bränslekostnader, miljöoptimering eller något annat så kan vi skräddarsy efter dina önskemål.
Vi har något som tilltalar alla.
Optimeringen tar bara några timmar och sker genom ren mjukvara. I priset ingår dessutom en hälsokontroll av ditt fordon, verifiering av resultat samt ett garantipaket. Ring oss för mer info om vad vi kan göra för just ditt fordon

. Mikael Ryttar 0736873204

Fordonsoptimering.
-Mer hästar och vridmoment.
-Körglädje.
-Mindre bränsle.
-Rena ekonomi/miljö optimeringar för bränslebesparing.
-Säkrare omkörning

Bild1 Bild2 Bild3 Bild4 Bild5 Bild6 Bild7 Bild8 Bild9