Tisdag 2 augusti 2022 - Fordon från gammelfarfars tid - Rally - Classic Car Week
24217
single,single-portfolio_page,postid-24217,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Tisdag 2 augusti 2022 – Fordon från gammelfarfars tid – Rally

nedladdning

Automobiler före 1940

Nu är det dags att ta fram Farfars och Farfarsfars fordon från tiden då det begav sig. Långt innan uttryck som vindmotstånd och låsningsfria bromsar var uppfunnet. Här färdades man med värdighet. Ofta hade herrarna frackar och höga hattar. Damerna hade vackra klänningar och stora hattar. Till en sådan här bil delades den första fortkörningsboten ut när seklet var ungt. Det hände på Strandvägen i Stockholm. Konstapeln sprang i kapp automobilen och skrek åt chauffören att inte rusa fram i sken.

Nu tänkte vi i CCW att ni skulle få uppleva de här kulturklenoderna. Automobilerna kommer att stå uppställda på Knektplatsen för beskådan före och efter en utflykt på ca 40 km i ett sommarfagert Rättvik. Färden går mot Stiftsgården, Vikarby camping, några typiska Rättviksbyar samt Rättviks Camping för att därefter återvända till Knektplatsen för förtäring.

Tisdagen den 2 augusti vevar de igång sina vrålande 20 hk motorer. Landkort över färden kommer att anslås vid start. Avgiften för detta ädla evenemang är 200 riksdaler per person.

Start från Knektplatsen kl 10.00

Färdväg: Karta Fordon från gammelfarfars tid 2022

Målgång ca 14.00, Prisutdelning ca 15.00

OBSERVERA! Föranmälan till office@classiccarweek.com senast 31 juli.