Rättviksparken måndagen den 31 juli 2023 - Classic Car Week
23622
single,single-portfolio_page,postid-23622,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Rättviksparken måndagen den 31 juli 2023

Entré 250 kr. Classic-gäster fri entré. Bär bandet synligt. 18 år eller målsmans sällskap.

Fullständiga rättigheter.

 

En entré – 3 scener!

Eva Eastwood and the Major Keys, Matte Lagerwall, The Refreshments och Tupelo HighShots.

Säkra dina biljetter här!

Vad vore väl ett Classic Car Week utan Eva Eastwood? Hon är rockabillyns okrönta drottning och en legend inom genren.  Måndagen den 31 juli blir dagen för alla stora och små Eva Eastwood fans. Eva Eastwood är en kär gäst på Classic Car Week och hon anser själv att det är en fantastisk återkommande punkt på hennes sommarprogram. CCW är speciellt – både till storlek och variation av aktiviteter. I år blir det extra speciellt då hon gästas av Matte Lagerwall från The Boppers. De kommer att framföra en del av showen tillsammans.

Matte Lagerwall är en av frontfigurerna i The Boppers som har levererat Doo Wop & Rock’n Roll i snart 50 år, han har lirat i Rättviksparken många gånger, både med Jerry Williams och The Boppers, första gången sommaren 1979!

-Jag ser verkligen fram emot årets CCW och att lira med Eva Eastwood och hennes band, hon är en kär vän, artist och låtskrivare!         Vi ses 31 Juli, Keep on Boppin’ hälsar Matte

Med ett stort antal skivutgivningar i bagaget och mer än 500 000 sålda plattor kan The Refreshments räkna sig till några av de största inom svensk musik. Det är knappast någon överdrift att påstå att The Refreshments sedan 1995 har varit svenska folkets mest pålitliga leverantörer av högenergisk ”rock” och ungefär lika mycket gungande ”roll”. De spelar en dans- och sjunga med-vänlig musik som man blir glad av och gärna skruvar upp volymen till.

Tupelo Highshots är ett rockabillyband från Katrineholm. Deras sätt att spela och sjunga är retro, samtidigt som det känns väldigt fräscht och tungt. Soundet har en hel del ”countryvibbar” och repertoaren innehåller allt ifrån eget material till covers av bland andra Johnny Cash, Cli­ff Richard och Dorsey Burnette.

I slutet av 90-talet var Tupelo Chris frontfigur i Swinging Doors. Då liksom nu lyckades han att få sin musik spelad runt om i världen och Swingin Doors vinylsingel ”That Wild Sound” låg på flera topplistor i rockabillyvärlden. Det var med det unga, rebelliska bandet, som Enviken Records, Sveriges mest legendariska Rockabillyskivbolag startade sin utgivning.

 

Vi ser fram emot en toppenkväll i Rättviksparken!