Söndag 30 jul 2023 - Rättviksparken - Classic Car Week Way of Life - Classic Car Week
23300
single,single-portfolio_page,postid-23300,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Söndag 30 jul 2023 – Rättviksparken – Classic Car Week Way of Life

Välkomna till Classic Car Week Way of Life!

I år kommer vi att kora Miss Classic Car Week 2023 och Mr Classic Car Week 2023.
Detta är en tävling där de tävlande kommer att tävla i retrostil med tidsenliga kläder, frisyrer och make-up.
Deltagarna får presentera sig och svara på lite frågor.

Miljöpris 2023: bästa konvertering av entusiastfordon till fossilfritt bränsle.

Har du en fin lådbil så ta gärna med den till Rättviksparken så gör vi en lådbilsutställning. Här får publiken välja den finaste lådbilen (2 klasser: ”barn som byggt själva” och ”vi som fått hjälp av vuxna”, men alla barn som deltar får diplom). De lådbilar som vill vara med och tävla behöver vara på plats  senast 11.30.

Alla barn som kommer i tidsenlig klädsel vill vi gärna ha med i vår barnparad på Sparbanksscenen kl 13.30.

Vill du vara med och sponsra tävlingen, skänka priser etc, kan du kontakta oss på office@classiccarweek.com

Classic Car Week Way of Life-dagen kommer att innehålla en mängd olika inslag: försäljare med livsstilsrelaterade varor,  elbilar till barnen, lådbilsutatällning, barnparad. dans med tidsenlig klädsel, café, miljöbilar, tävlingar, modevisning etc.

Fritt inträde!

 

Ungefärliga tider

KL 12.00 – Entré och café öppnar (Classic Beer Bar)

Kl 12.00 Konferencier Tommy Ledberg hälsar välkommen och berättar om dagen från Sparbanksscenen.
De tävlande som är på plats rör sig bland publiken. Presentation av vår miljötävling – bästa fossilfria konvertering av veteranfordon.

Kl 12.30 Presentation av finalisterna i Miss CCW 2023 och Mr CCW 2023. Sparbanksscenen. Det finns möjlighet att publikrösta på sin favorit!

Kl 13.30 Barnparad. Det finns möjlighet att publikrösta på sin favorit!

Kl. 14.00 Publikröstningen stänger. Modevisning av nya kläder i huvudsak representerade av säljare på plats.

Kl 14.45 Prisutdelning: lådbilsutställning, barnparad och miljöpris.

Kl. 15.15 Prisutdelning: Mr CCW och Miss CCW 2023. Publikens Val. Bäst ur publiken

Finalist kommer att kontaktas av oss via mail med tider och regler om vad som gäller i god tid innan tävlingen.
Är du/ni uttagna till finalen förbinder du dig att delta och infinna dig till denna på Rättviksparken på egen bekostnad. Det är även bra om du är i Rättvik dagarna innan tävlingen och kan delta i presentationer och vara med på Radio Classic Car.
För att få ställa upp i Miss och Mr CCW ska du ha fyllt 18 år, vara nykter och drogfri under själva tävlingen (vi förbehåller oss rätten att stänga av tävlande som bryter mot våra regler). Barn som deltar i lådbilstävling och parad ska vara stora nog att själva vara på scen utan föräldrar, dock ej hunnit fylla 18 år.

Vi på Classic Car Week uppmuntrar tävlande till Mr och Miss i alla storlekar, åldrar (så länge du är myndig) och former! Vi ser även gärna deltagare från olika länder.
Alla som går till final i Miss och Mr CCW får ett fritt Classic-Band under veckan!
Vinnarna kommer att bli proffsfotograferade. De kommer att pryda webbroschyren eller omslaget på Classic Car Weeks tidning 2024 som går ut i ca 100 000 ex inför evenemanget. Många fina priser utlovas även i övrigt.

Våra finalister förbinder sig att vara tillgängliga under Concours de Charmesamlingen på Knektplatsen, tisdagen den 1 augusti . Samt vid prisutdelningen på Knektplatsen klockan 17.00. Det är även positivt om ni som är finalister har möjlighet att delta vid andra prisutdelningar under veckan efter överenskommelse. Dessa äger rum mellan den 29 juli- 3 augusti.